ECO Granja Escola

Volem ensenyar com és una ramaderia ecològica a Catalunya, d'una manera didàctica i divertida. En contacte amb la natura i els animals.

Com i quan sorgeix el projecte?

Betara, és una empresa artesana que elabora formatges al Lluçanès (Osona). Des dels anys 90 que es dedica al mateix negoci,.
Fa 10 anys que es va obtenir el distintiu ECO, perquè sempre s’ha volgut apostar per l’ecologia, el medi ambient i la sostenibilitat, tot i la poca demanda que hi havia 10 anys enrere.
Es va començar elaborant formatges de vaca i cabra bio, la manca de llet d’ovella ens va fer veure, que havíem d’apostar per la construcció d’una explotació ramadera d’ovelles ecològiques, pionera a Catalunya, i al mateix temps convertir-ho en un espai educatiu on es mostrés el treball ramader i ecològic.
Vam aconseguir, fer realitat el projecte a principis del 2016, i avui disposem en el terme municipal de Sant Boi de Lluçanès una ecogranja-escola de més de 300 caps de bestiar.
D’aquesta manera Betara ha fet també possible el somni d’un projecte amb finalitats educatives i socials, visitable per a petits i grans.

L'ECO Granja Escola

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conèixer i impulsar la ramaderia ecològica a Catalunya. A la granja hi teniu les portes obertes per, d'una manera didàctica, divertida i en contacte amb la natura, els animals, conèixer de primera mà com és una ramaderia en ecològic. L'ECO Granja Escola disposa d'una aula a les mateixes instal·lacions des d’on es pot observar el corral i la sala de munyir.
Fem visites guiades per a escoles i, per a tothom qui ho desitgi. Ens adaptem a tots els nivells educatius: d’infantil a la universitat– per tal que els visitants puguin conèixer personalment com és una ramaderia ecològica de llet. Amb aquesta visita, us podreu fer una idea de la feina de pastor i de formatger, tant in situ com amb material audiovisual.
En aquest sentit, Betara ha firmat un conveni amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) per a que els estudiants d’educació elaborin les activitats didàctiques i els diferents tallers. També està en contacte amb diferents museus del Lluçanès com l’Espai Rocaguinarda d’Olost.

fresh-flavor
fresh-flavor
fresh-flavor
fresh-flavor
fresh-flavor
fresh-flavor
fresh-flavor


Visites
Organitza't la Visita

Si estàs interessat en fer una visita a l'escola, posa't en contacte per organitzar una trobada a la nostra Eco granja.

Contacte
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar publicitat personalitzada segons la seva navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de galetes. OK Més informació